ההכרה הרשמית לקבלת הסיוע מגורמי הממשלה השונים נעשה אך ורק על ידי צה"ל.
מי מוגדר כחייל בודד?
חייל בודד הוא חייל בשירות חובה או קבע העונה על אחד מהקריטריונים הבאים:
כיצד מקבלים הכרה כחייל בודד?
אם אתם עונים על אחד מהקריטריונים המצוינים למעלה, עליכם להגיש בקשה להכרה כחייל בודד ללשכת הגיוס הקרובה לביתכם. אם תאושר הבקשה, תוכר כחייל בודד בשירותך הצבאי ותהיה זכאי להטבות. אם אתם מלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון) ואינכם בקשר עם ההורים, יש להביא ליום הגיוס דוח מעובדת סוציאלית המעיד על מצבכם. אם ההורים נמצאים בשליחות בחו"ל הביאו טפסים רלוונטיים מהמוסד השולח. שאר הקריטריונים אינם דורשים הצגת מסמכים.
תהליך ההכרה החייל בודד מתחיל עוד בצו הראשון בלשכת הגיוס, בעמדת אימות הנתונים ובריאיון האישי. על מנת להבין את הרקע ממנו אתם מגיעים ולעזור לכם להתאקלם בשירות הצבאי בצורה הטובה ביותר, תישאלו במהלך התהליך שאלות הנוגעות להוריכם, טיב הקשר איתם, המצב הכלכלי ועוד. בשלב הבא תזומנו לפגישה אישית עם רכזת ת"ש (תנאי שירות), איתה תמלאו טופס בקשה להכרה כחייל בודד. המסמך יועבר יחד עם טפסים אישיים נוספים להמשך טיפול אצל הגורם הרלוונטי ולבסוף לאישור המעמד. במקרים חריגים בהם קיים ספק לגבי ההכרה כחייל בודד, הבקשה תועבר לוועדה האחראית על הנושא. תוצאות התהליך – בין אם אישור מעמד חייל בודד או פסילתו – יתקבלו בדואר עד חודש מסיום התהליך.
ביום הגיוס תקבלו תעודת "חייל בודד" ובה יהיו מפורטים תוקף ההכרה וכלל ההטבות להן אתם זכאים. לאחר הגיוס, יעבור המשך התהליך לטיפול מש"קית הת"ש, האחראית על תנאי השירות של החיילים ונמצאת בכל בסיס ויחידה בהם תשובץ וגם כמובן בטירונות. אם נסיבות הכרתך כחייל בודד השתנו, יש לדווח לה על כך.
להכרה הרשמית של צה"ל עוד טרם השירות יש לפנות למוקד בודדים.
לפרטים נוספים- מוקד בודדים במספר 03-7375200, המוקד פועל 24 שעות ביממה בכל ימות השנה.